Zo lukt het je wel…goede voornemens

Zo lukt het je wel…goede voornemens

1. Monitor je gedrag
Het grootste effect is te behalen als je je doel actief kunt monitoren en jouw gedrag bijsturen waar nodig. Stel: ‘Ik heb zin in een brownie, dan kies ik een glas water.’ Beter werkt het als je jezelf meerdere alternatieven hebt: ‘Als ik trek heb in een brownie, dan neem ik een glas water, of ga ik een ommetje om of ik eet rauwkost.

2. Stel prioriteiten
Kies eerst wat je het allerbelangrijkst vindt, focus je daarop en als het gelukt is, kies je een nieuw doel. Je wilskracht is nl. beperkt.

3. Verander je patronen
95% handelen we op automatisme. Door je bewust te worden, kun je dit doorbreken. Een andere baan of woonomgeving kan misschien handig zijn, al kun je het ook kleiner aanpakken door een andere route naar huis of je werk te nemen.

4. Jezelf verduurzamen
Je stelt een beloning uit (denk aan die brownie) om de beloning op termijn te zien (minder pukkels of vetophoping). Je geeft niet toe aan de impuls het nu te willen. Bedenk hardop wat het je gaat brengen : een betere versie van jezelf waar je dik tevreden over kunt zijn.

5. Maak je doelen concreet
Begin met doelen die zeker haalbaar zijn, bijvoorbeeld iedere maand 2,5 kilo er af te willen hebben, zodat je voor de zomer op gewicht bent. Zorg ook voor tussentijdse beloningen en deel het met vrienden die jou op dat hogere plan kunnen steunen, mogelijk profiteren jullie samen van deze activiteiten.

Meer informatie of een vrijblijvende gratis kennismakingsgesprek?