Waarom zou je in coaching gaan?
Jezelf even interviewen: Beantwoord gerust deze vragen eerst voor jezelf
Waarom coaching en waarom nu?
Wat zou je graag willen leren of veranderen?
Wat zou je gewenste resultaat dan voor je zijn?
Wat mag het je kosten (denk aan energie, tijd, geld) om dit doel te bereiken?
Wat verwacht je van jouw coach?
Wat zijn jouw ervaringen met coaching of therapie tot dusver. Wat was nuttig? Wat was heb je gemist? Wat heeft het je gebracht?
Vind een coach en financiën
Je kunt niet uit emotionele pijn komen én economische spanning creëren.
Als je gezondheid te wensen overlaat, informeer dan eerst bij je zorgverzekering of bel je huisarts om te zien welke procedure je het beste kunt volgen. Ben je verplicht om samen te werken met contractanten via je zorgverzekering of werkgever?
Zodra je alle informatie hebt, begint het zoeken. Als je niet bekend bent met hulpverlening die je kan doorverwijzen of een aanbeveling kan doen, hebben professionele organisaties zoals de WMO, GGZ, Coaches en Therapeuten op hun websites hun specialiteit en ervaring vermeld. De kosten worden daar ook aangegeven.
De meeste coaches en therapeuten hebben tegenwoordig websites, blogs en nieuwsbrieven. Kijk daar eerst eens naar. Je kunt veel over de hulpverlener leren door hoe zij hun werk presenteren en hoe ze over bepaalde onderwerpen praten. Als je naar hun website kijkt, kunt u zien hoeveel ervaring en welke expertises zij hebben .
Ga voor de meest ervaren persoon die je je kunt veroorloven. En weet dat expertise met jouw specifieke problemen belangrijker is dan de titels voor of achter de naam.
Als je niet in loondienst bent, is een goede en goedkopere manier om als individu of stel hulp te krijgen, door in een vrijblijvend gesprek te informeren of er andere mogelijkheden zijn.
Ik raad mensen altijd aan om twee of drie coaches of therapeuten uit te proberen om een idee te krijgen van welke meer aansluit en wat de verschillen zijn. Je kunt doorgaans gratis een vrijblijvende kennismakingsgesprek hebben.