Coaching & Advies Pascalle Laban

Actueel

Studiedag Samengestelde gezinnen 23 maart 2019

Thema ‘Heb je het goed SAMEN gesteld?’

De (geheel verzorgde) studiedag vindt van 10:00 tot 16:00 uur plaats in het Evangelisch College Onderwijscentrum, Anjerstraat 79 in Zwijndrecht. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. De kosten bedragen €25,00. (EC-cursisten, studenten en studiepashouders €17,50).

In de huidige tijd wordt familiecomplexiteit steeds normaler. Ruim 20% van de mensen tussen de 25-45 jaar groeien op in een niet-klassiek gezin. En deze getallen lijken alleen maar te stijgen. Wat betekent dit voor de kinderen én voor de (stief-, pleeg-)ouders? Tijdens deze studiedag denken we met elkaar na over de complexiteit van samengestelde families.

De sprekers zijn Pascalle Laban en Syta Bosma, beide ervaringsdeskundigen.
Pascalle heeft zich gespecialiseerd in dit onderwerp en spreekt vanuit haar eigen organisatie hier veel over.
Syta is als docent (bij de opleiding Pastorale Hulpverlening & Toerustingscursus Pastoraat) betrokken bij het Evangelisch College

Voor meer info & aanmelden: klik hier

Boek de Hemelse Relatiecoach

Voorzijde van de omslag van het boek 'De hemelse relatiecoach'
Achterzijde van de omslag van het boek 'De hemelse relatiecoach'

Ben jij geïnteresseerd in dit nieuwe boek of de cursus Masterclass Relaties, bijvoorbeeld voor je vereniging of kerk? Stuur gerust een mailtje met je vraag voor vrijblijvende informatie e/o aanschaf van het boek €21

Workshop Samengesteld start 20 april 2019

Workshop Samengesteld start 20 april 2019

Recent was de tweede dag alweer van een vervolg van de eerste groep samengesteld. Vorig jaar hadden zij de 2 daagse workshop gevolgd en uit de evaluatie bleek dat er behoefte was aan een vervolg. Als een soort APK, terecht als je voor een duurzame relatie wilt gaan. Een volgend huwelijk / relatie is moeilijker om goed in stand te houden. Bewustwording is al een begin, herkenning en vervolgens met elkaar door de ervaring heen leren en elkaar aanvullen.

En opnieuw willen ze een vervolg! We gaan het derde jaar in voor deze inmiddels goed samengestelde gezinnen.

Wil jij ook beslagen ten ijs komen in je relatie? Samen een opbouwende relatie blijvend ontwikkelen en zo voor elkaar krijgen dat jullie een meerwaarde is ten opzichte van single zijn? Kom naar de 2 daagse workshop in het najaar. Kosten €124,99 pp

20 april 10:30-16 uur, 2e dag bespreken we als groep wanneer deze gepland wordt.

Dordrecht

Waalstraat
3313XK
Dordrecht

Prijs: € 124,95

Verdiepingsmiddag thema “Angst”

Hoor jij jezelf regelmatig zeggen: ik ben bang dat als ik dit of dat doe, dan….?
Of misschien herken je het niet direct, maar als je het onderliggend gevoel probeert te achterhalen, kom je dan uit bij angst voor afwijzing?

We kennen de teksten vast wel, liefde verdrijft alle angst. Maar hoe krijgen we nu vat op die liefde? In deze verdieping krijg je een deel uitleg, gaan we er met elkaar over doorpraten, worden er handvatten aangereikt die je praktisch in kunt zetten zodat je het kunt aanpakken.

Voor info of aanmelden, klik hier.
Datum: zaterdag 29 juni 13:30-16:00 uur, inloop v.a. 13:15 uur.
Kosten €25 pp.

Social media, hoe voorkom je verslaving (bij kinderen)?

Herkenbaar toch, als er een happy gevoel ontstaat als je veel likes krijgt op social media? En dat je zou willen dat je kinderen eens wat vaker buiten zouden spelen i.p.v. achter een schermpje op de bank? Grenzen zijn nodig omdat het overmatig gebruik van social media het beloningssysteem meer activeert en sneller ontwikkelt in het flexibele brein van kinderen. Dit werkt verslaving in de hand. 5 tips :

1: Geef het goede voorbeeld. Kinderen kopiëren gedrag van anderen

2: Ga het gesprek met ze aan. Als een kind iets gaat begrijpen, zal het sneller geneigd zijn het gedrag te willen veranderen.

3: Zet meldingen uit. Steeds ‘zien’ leidt tot activering van het beloningssysteem in de hersenen, wat het lastig maakt om weerstand te bieden. Als dit niet afdoende werkt, is het beter om de apps in ieder geval van je smartphone te verwijderen.

4: Neem je verantwoordelijkheid als ouder.  Natuurlijk zitten er ook positieve kanten aan social media. Verbinding, bepaalde spelletjes die het leer- en verbeterde coördinatie kunnen bewerkstelligen. Maar dat wordt ook bereikt met 1 uurtje per dag.

5: Iedereen is gebaat bij grenzen. Bepaal wat in jouw gezin jullie normen en waarden zijn.

Druk, druk, druk, totdat we ons kapot hebben gewerkt

Geen tijd om te plassen, de administratie is torenhoog en we vullen de gaten in van anderen die uitvallen. Om uiteindelijk ook uitgeschakeld te worden.
Volgens neuropsycholoog Margriet Sitskoorn leiden al het multi-tasken en de stress tot angstaanjagende gevolgen voor ons brein. Door het snelle schakelen en overbelasten sterven hersencellen af. Sitskoorn, zelf een drukbezette wetenschapper, weet haar eigen werkdruk in toom te houden met strikte leefregels. Hoe kun je nu weer de regie pakken, gezonde grenzen stellen en het nog leefbaar houden voor jezelf. Laat me met je mee kijken hoe jij weer jezelf kunt worden als je overbelasting bij jezelf bemerkt.

Ben jij een zeer empathisch mens?

Herken jij je in deze 7 eigenschappen?

Zeer empathische mensen:

– hebben een goed ontwikkelde intuïtie; blijf trouw aan jezelf!
– hebben tijd voor zichzelf nodig, waar krijg jij energie van?
– zijn hooggevoelig; erg vrijgevig en luisteren goed, voelen zich ook snel gekwetst
– zijn introvert, wat 1 op 1 of in kleine groep goed gaat, maar voelt too much in een grote massa
– absorberen andermans emoties, voelen stemmingen goed aan
– hebben een groot hart (valkuil : geven dan te veel)
– kunnen bevangen raken in liefdesrelaties, wat lastig wordt als je teveel op de ander gericht bent,want dan verlies je jezelf

Gespreksgroep jongvolwassenen 18-30 jaar

25 juni 2018 van 19:30-21:30 uur, Hilversum.
Exacte locatie volgt na info e/o aanmelding
Gespreksgroep voor (jong) volwassenen van 18-30 jaar van gescheiden ouders
Voor ondersteuning bij het verwerken en leren leven met de gevolgen van de echtscheiding van je ouders. Deelname kan helpend zijn om bindingsangst bij het aangaan van een relatie en de onzekerheid van het aangaan van duurzame relaties te overwinnen. Bijdrage €15 p.p. per avond
Flyer gespreksgroep jongvolwassenen 17 maart (pdf)

#metoo

Herken jij je in de verhalen die nu allemaal op internet komen met #metoo?

Blijf niet met dit geheim lopen! Breng het in de openheid.
Dit kan in vertrouwen, het is noodzakelijk en helend om erover te praten met iemand die je begrijpt en niet veroordeelt. Voor een afspraak klik hier