Coaching & Advies Pascalle Laban

Actueel

Corona beleid 2020

Gezien de maatregelen die zijn afgekondigd m.b.t. het Corona virus, ben ik zelf gelukkig nog gezond en voor zover ik weet geldt dit ook voor de mensen die ik de afgelopen weken heb gezien. De afspraken, ook die al gepland staan, kunnen gewoon doorgang vinden. Uiteraard hoop ik wel dat je niet komt als je niet helemaal klachtenvrij bent. Wanneer je de afspraak wil verzetten of ervoor kiest deze telefonisch of videobellen te laten plaatsvinden, kan dat vanzelfsprekend altijd. Voor de bijeenkomst in de groepen (max. 10 pers) : Met inachtneming van de 1,5 m afstand kunnen ook de groepen weer doorgaan. 

Natuurlijk wens ik je al het goede toe en juist ook gezondheid.

29 aug 2020 Verdiepingsmiddag Thema Angst, die ware liefde verdrijft (deel 1)

29 aug 2020 Verdiepingsmiddag Thema Angst, die ware liefde verdrijft (deel 1)

Dordrecht – 29 aug 2020

Hoor jij jezelf regelmatig zeggen: ik ben bang dat als ik dit of dat doe, dan….?
Of misschien herken je het niet direct, maar als je het onderliggend gevoel probeert te achterhalen, kom je dan uit bij angst voor afwijzing?

We kennen de teksten vast wel, ware liefde verdrijft alle angst. Maar hoe krijgen we nu vat op die liefde? In deze verdieping krijg je een deel uitleg, gaan we er met elkaar over doorpraten, worden er handvatten aangereikt die je praktisch in kunt zetten zodat je het kunt aanpakken.

Locatie : Coachpraktijk Pascalle Laban
Tijd : 13:30-16:00 uur, inloop v.a. 13:15 uur
Kosten : €25 pp

5 sept 2020 Verdiepingsmiddag thema ‘Communicatie’ (deel 2) in de m/v verschillen

5 sept 2020 Verdiepingsmiddag thema ‘Communicatie’ (deel 2) in de m/v verschillen

Communicatie om de ander te leren kennen…

Heb jij deel 1 bijgewoond en wil je meer handvatten krijgen om goede relaties aan te gaan? Of het nu om vriendschappen gaat, relaties betreft of om daten gaat; goed voorbereid zijn op ‘lastige’ gesprekken aangaan is best belangrijk. Ook simpelweg meer vaardigheden ontwikkelen, of juist meer verdieping willen? Dan gaat deze interactieve middag je meer brengen.

Communicatie en de kunst van het vragen stellen, waardoor je open gesprekken krijgt en inzicht in de intenties van betrokken partijen.

In deze interactieve middag zal er op humoristische wijze herkenning zijn, er is gelegenheid casussen in te brengen alsook een stukje verdieping.

Coach Praktijk Pascalle Laban, Dordrecht.
za 5 sept 2020 van 13:30-16:00 uur (inloop v.a. 13:15 uur)
Kosten 25€ pp

Voor info of aanmelden klik hier

7 september 2020 Persoonlijke Ontwikkeling

7  september 2020 Persoonlijke Ontwikkeling


Wil jij graag persoonlijk ontwikkelen? Kom dan naar deze besloten groep.
Dan brengt je op alle terreinen in je leven verder.

Diverse thema’s zullen een maand van te voren worden aangereikt waar je je op voorhand op voor kunt bereiden, waar we over door zullen praten in de groep. O.a. vervullende vriendschappen ontwikkelen, loyaliteiten, drempels wegnemen om een (nieuwe) duurzame relatie aan te kunnen gaan, verantwoordelijkheid voor de volgende generatie, communicatie en conflicthantering, kwetsbaarheid. Je mag zelf ook een top 3 aan te bespreken onderwerpen aandragen.

Praktisch
9 maandag avonden eens per maand start op 7 sept. 2020, vervolgens 5 okt, 2 nov, 14 dec, 11 jan, 1 feb, 1 en 29 mrt, 19 april 2021.
Tijd : 19:30-21:30u
Locatie : Dordrecht
Kosten : €235 pp voor 9 avonden

11 sept 2020 Gespreksgroep jongvolwassenen 18-30 jaar

11 sept 2020 Gespreksgroep jongvolwassenen 18-30 jaar

11 sept 2020 van 19:30-21:30 uur, Dordrecht.
Exacte locatie volgt na info e/o aanmelding
Gespreksgroep voor (jong) volwassenen van 18-30 jaar van gescheiden ouders
Voor ondersteuning bij het verwerken en leren leven met de gevolgen van de echtscheiding van je ouders. Deelname kan helpend zijn om bindingsangst bij het aangaan van een relatie en de onzekerheid van het aangaan van duurzame relaties te overwinnen. Bijdrage €15 p.p. per avond

Voor info of aanmelden, klik hier.

Flyer gespreksgroep jongvolwassenen 17 maart (pdf)

26 sept 2020 Verdiepingsmiddag thema “Angst” (deel 2)

26 sept 2020 Verdiepingsmiddag thema “Angst”  (deel 2)

Heb jij deel 1 al bijgewoond en heb jij nog steeds praktische of prangende vragen waarbij je met elkaar wil leren en ontwikkelen om hier mee om te kunnen gaan? In deze verdieping krijg je een deel uitleg, gaan we er met elkaar over doorpraten, worden er handvatten aangereikt die je praktisch in kunt zetten zodat je het kunt aanpakken. Doel van deze middag is dat je uit durft te komen wat je zeggen wil, zonder steeds concessies aan jezelf te hoeven doen.

Voor info of aanmelden, klik hier.

Zaterdag 26 sept 2020
Tijd : 13:30-16:00 uur, inloop v.a. 13:15 uur
Kosten €25 pp.

3 okt 2020 Verdiepingsmiddag Samengesteld

3 okt 2020 Verdiepingsmiddag Samengesteld

Een 2e of volgend huwelijk / relatie is moeilijker om goed in stand te houden. Bewustwording is al een begin, maar mogelijk kun je nog wel wat handvatten gebruiken. Vervolgens gaan we met elkaar door de ervaring heen leren, herkenning vinden en elkaar aanvullen.

Hoe houd je / blijft jullie relatie goed SAMEN,
Wat heb je daarvoor nodig?

Wil jij ook beslagen ten ijs komen in je relatie? Kom dan samen zodat jullie relatie positief blijft ontwikkelen.

Kosten € 30 pp
Locatie : Coachpraktijk Pascalle Laban
Tijd : 13:30-16:30 uur

Voor info of aanmelden, klik hier.

7 nov 2020 Verdiepingsmiddag Communicatie (deel 1)

In het begin als je elkaar leert kennen, klikt het (of niet). Na verloop van tijd lopen we vaak tegen onbegrip aan. Vreemd genoeg konden we in het begin juist goed met elkaar praten, maar is dit ook zo? Hoe gaan we nu meer begrip krijgen voor elkaar en de ander? Welke vaardigheden kunnen we ons aanleren om meer uit onze relaties te kunnen halen? Heb jij ook herkenbare vragen, wil jij graag datgene overbrengen zodat jouw relatie tot familie, partner, collega of in je netwerk in een positieve flow komt, kom dan gerust naar deze verdiepingsmiddag / workshop.

Locatie : Dordrecht
13:30-16 uur, inloop v.a. 13:15 uur.
Kosten €25 pp

Voor info of aanmelden, klik hier.

Zo lukt het je wel…goede voornemens

Zo lukt het je wel…goede voornemens

1. Monitor je gedrag
Het grootste effect is te behalen als je je doel actief kunt monitoren en jouw gedrag bijsturen waar nodig. Stel: ‘Ik heb zin in een brownie, dan kies ik een glas water.’ Beter werkt het als je jezelf meerdere alternatieven hebt: ‘Als ik trek heb in een brownie, dan neem ik een glas water, of ga ik een ommetje om of ik eet rauwkost.

2. Stel prioriteiten
Kies eerst wat je het allerbelangrijkst vindt, focus je daarop en als het gelukt is, kies je een nieuw doel. Je wilskracht is nl. beperkt.

3. Verander je patronen
95% handelen we op automatisme. Door je bewust te worden, kun je dit doorbreken. Een andere baan of woonomgeving kan misschien handig zijn, al kun je het ook kleiner aanpakken door een andere route naar huis of je werk te nemen.

4. Jezelf verduurzamen
Je stelt een beloning uit (denk aan die brownie) om de beloning op termijn te zien (minder pukkels of vetophoping). Je geeft niet toe aan de impuls het nu te willen. Bedenk hardop wat het je gaat brengen : een betere versie van jezelf waar je dik tevreden over kunt zijn.

5. Maak je doelen concreet
Begin met doelen die zeker haalbaar zijn, bijvoorbeeld iedere maand 2,5 kilo er af te willen hebben, zodat je voor de zomer op gewicht bent. Zorg ook voor tussentijdse beloningen en deel het met vrienden die jou op dat hogere plan kunnen steunen, mogelijk profiteren jullie samen van deze activiteiten.

Meer informatie of een vrijblijvende gratis kennismakingsgesprek?

Pas op! Herken jij de signalen in je relatie ?

Dit zijn misschien wel de duidelijkste signalen: Als je

– langere tijd geen intimiteit hebt en vrijmoedigheid mist
– niet meer met elkaar kunt praten, jezelf te delen
– wrok en wreedheid ervaart en verbittering groeit
– onverschillig wordt of moe bent gestreden
– je partner gaat kleineren of je zelfbeeld vervaagt
– langs elkaar heen leeft, of als er een sleur ontstaat
– merkt dat je met iemand anders intiemer bent, deloyaal aan je partner
– niet meer betrokken bent op elkaars leven (want de ander is er nooit)
– conflicten niet samen opbouwend meer krijgt
– geen binding meer voelt

Voorkomen is beter dan genezen! Hoe?
Zorg dat je ook nog jezelf kunt zijn, eigenaar bent van jouw eigenheid in tijd, plaats, mening en bijvoorbeeld spullen hebt waar je tot jezelf kunt komen. Spreek verwachtingen naar elkaar uit. En stel bij, waar nodig.

Wil je meer informatie of een vrijblijvende kennismakingsgesprek gratis, klik hier.