Coaching & Advies Pascalle Laban

Actueel

Social media, hoe voorkom je verslaving (bij kinderen)?

Herkenbaar toch, als er een happy gevoel ontstaat als je veel likes krijgt op social media? En dat je zou willen dat je kinderen eens wat vaker buiten zouden spelen i.p.v. achter een schermpje op de bank? Grenzen zijn nodig omdat het overmatig gebruik van social media het beloningssysteem meer activeert en sneller ontwikkelt in het flexibele brein van kinderen. Dit werkt verslaving in de hand. 5 tips :

1: Geef het goede voorbeeld. Kinderen kopiëren gedrag van anderen

2: Ga het gesprek met ze aan. Als een kind iets gaat begrijpen, zal het sneller geneigd zijn het gedrag te willen veranderen.

3: Zet meldingen uit. Steeds ‘zien’ leidt tot activering van het beloningssysteem in de hersenen, wat het lastig maakt om weerstand te bieden. Als dit niet afdoende werkt, is het beter om de apps in ieder geval van je smartphone te verwijderen.

4: Neem je verantwoordelijkheid als ouder.  Natuurlijk zitten er ook positieve kanten aan social media. Verbinding, bepaalde spelletjes die het leer- en verbeterde coördinatie kunnen bewerkstelligen. Maar dat wordt ook bereikt met 1 uurtje per dag.

5: Iedereen is gebaat bij grenzen. Bepaal wat in jouw gezin jullie normen en waarden zijn.

Verdiepingsmiddag thema “Angst”

Hoor jij jezelf regelmatig zeggen: ik ben bang dat als ik dit of dat doe, dan….?
Of misschien herken je het niet direct, maar als je het onderliggend gevoel probeert te achterhalen, kom je dan uit bij angst voor afwijzing?

We kennen de teksten vast wel, liefde verdrijft alle angst. Maar hoe krijgen we nu vat op die liefde? In deze verdieping krijg je een deel uitleg, gaan we er met elkaar over doorpraten, worden er handvatten aangereikt die je praktisch in kunt zetten zodat je het kunt aanpakken.

Voor info of aanmelden, klik hier.
Datum: zaterdag 1 december 13:30-17 uur, inloop v.a. 13:15 uur.
Locatie bekend na aanmelding. Kosten €25 pp.

01 december 2018 13:30 uur tot 01 december 2018 17:00 uur

Dordrecht

Waalstraat 35a
3313XK
Dordrecht

Prijs: € 25,00

Masterclass Relaties

28 september 2018 19:30 uur tot 28 september 2018 22:00 uur

Praktijk voor relatie coaching

ingang Waalstraat naast nummer 35
Dordrecht

Prijs: € 199,95

Workshop Samengesteld start 29 september 2018

Workshop Samengesteld start 29 september 2018

Gisteren was er een vervolg van de groep samengesteld. Vorig jaar hadden zij de 2 daagse workshop gevolgd en uit de evaluatie bleek dat er behoefte was aan een vervolg. Als een soort APK, terecht als je voor een duurzame relatie wilt gaan. Een volgend huwelijk / relatie is moeilijker om goed in stand te houden. Bewustwording is al een begin, herkenning en vervolgens met elkaar door de ervaring heen leren en elkaar aanvullen.
Wil jij ook beslagen ten ijs komen in je relatie? Samen een opbouwende relatie blijvend ontwikkelen en zo voor elkaar krijgen dat jullie een meerwaarde is ten opzichte van single zijn? Kom naar de 2 daagse workshop in het najaar.

29 september 2018 10:30 uur tot 10 november 2018 16:00 uur

Dordrecht

Waalstraat naast nummer 35
3313 XB
Dordrecht

Prijs: € 239,99

Druk, druk, druk, totdat we ons kapot hebben gewerkt

Geen tijd om te plassen, de administratie is torenhoog en we vullen de gaten in van anderen die uitvallen. Om uiteindelijk ook uitgeschakeld te worden.
Volgens neuropsycholoog Margriet Sitskoorn leiden al het multi-tasken en de stress tot angstaanjagende gevolgen voor ons brein. Door het snelle schakelen en overbelasten sterven hersencellen af. Sitskoorn, zelf een drukbezette wetenschapper, weet haar eigen werkdruk in toom te houden met strikte leefregels. Hoe kun je nu weer de regie pakken, gezonde grenzen stellen en het nog leefbaar houden voor jezelf. Laat me met je mee kijken hoe jij weer jezelf kunt worden als je overbelasting bij jezelf bemerkt.

Onderwijsavond herstel na gebroken relatie Wierden (Overijssel)

Woensdag 18 april 2018 was er een onderwijsavond waarin persoonlijk herstel na scheiding of gebroken relaties besproken wordt. Deze avonden zijn bedoeld voor mensen die in een scheiding zitten, gescheiden zijn of gebroken relaties achter de rug hebben. Het heeft nieuwe inzichten gegeven en handvatten aangereikt om dit constructief te verwerken.

Ook voor omstanders is het goed meer te begrijpen wat er allemaal bij komt kijken in een dergelijk proces om elkaar zo tot hand en voet te kunnen zijn.

Ben jij een zeer empathisch mens?

Herken jij je in deze 7 eigenschappen?

Zeer empathische mensen:

– hebben een goed ontwikkelde intuïtie; blijf trouw aan jezelf!
– hebben tijd voor zichzelf nodig, waar krijg jij energie van?
– zijn hooggevoelig; erg vrijgevig en luisteren goed, voelen zich ook snel gekwetst
– zijn introvert, wat 1 op 1 of in kleine groep goed gaat, maar voelt too much in een grote massa
– absorberen andermans emoties, voelen stemmingen goed aan
– hebben een groot hart (valkuil : geven dan te veel)
– kunnen bevangen raken in liefdesrelaties, wat lastig wordt als je teveel op de ander gericht bent,want dan verlies je jezelf

Gespreksgroep jongvolwassenen 18-30 jaar

25 juni 2018 van 19:30-21:30 uur, Hilversum.
Exacte locatie volgt na info e/o aanmelding
Gespreksgroep voor (jong) volwassenen van 18-30 jaar van gescheiden ouders
Voor ondersteuning bij het verwerken en leren leven met de gevolgen van de echtscheiding van je ouders. Deelname kan helpend zijn om bindingsangst bij het aangaan van een relatie en de onzekerheid van het aangaan van duurzame relaties te overwinnen. Bijdrage €15 p.p. per avond
Flyer gespreksgroep jongvolwassenen 17 maart (pdf)